Media Markt: “we doen er alles aan!”

Ja, beste Media Markt. Alleen zeggen jullie dat nu al drie maanden. Ik vraag me af wat je in drie maanden niet voor elkaar kunt krijgen.

Het verhaal is simpel. Op 8 januari bestelt één van onze buren bij Media Markt een wasmachine en een televisie. De bestelling wordt vooruit betaald (maar dat zag u al aankomen, denk ik).
De wasmachine wordt vrij prompt geleverd. Alleen de TV nog even niet.

Ik zal een lang verhaal kort houden. We zijn nu meer dan drie maanden na het eerste contact met de klantenservice verder, en er is nog geen televisie.
Op 14 januari vertelt Media Markt de klant:
“Wij hebben bevestiging ontvangen van de achterliggende afdeling dat er een nieuw artikel aan u verzonden wordt.
De nieuwe zending zal naar verwachting de volgende werkdag geleverd worden. Hierover ontvangt u een aparte e-mail vanuit de transporteur over de leverdag en het tijdstip.”

Je raadt het al: op de 15e januari is er geen televisie. Op 16 januari ook niet, en op 17 januari ook niet, en op 12 februari ook niet, en op 13 maart ook niet. En we leven nu 14 april… en inderdaad, er is nog geen televisie. het onderstaande bericht is van 8 april. Dat is dus precies dre maanden nadat Media markt 429 euro aftikte voor die levering…

imageIk dacht vandaag, laat ik eens aan de klantenservice van Media Markt vragen wat ze ervan vinden dat ze meer dan drie maanden geleden het geld van de klant incasseerden, maar er geen tegenprestatie voor leveren.
De medewerker van Media Markt (die zijn achternaam niet wil noemen, en wiens voornaam ik, uit fatsoen, ook even achter het hekwerk van mijn tanden houd) zei in eerste instantie “dat is niet goed, dat kan nooit de bedoeling zijn”, en hij zette me in de wacht.

Na enige tijd meldde hij zich weer. Het verhaal was dat “de order vastzit in het systeem”, en hij kan zien dat er “echt elke dag aan gewerkt wordt om een oplossing te vinden”, en dat er om die reden ook geen andere passende oplossing aan de klant kan worden geboden!

Hoo, wacht even. Media Markt heeft dus een probleem met hun “systeem”. En dat probleem lossen ze op door het op de klant af te wentelen? Dat vind ik stoer. Maar ik vind het ook niet iets waar ik in zou trappen.
Nogmaals: Media Markt heeft van de klant al €429 geïncasseerd, dus ik kan alleen maar concluderen dat ze kennelijk vinden dat het niet zo’n haast heeft – ik kan me niet voorstellen dat het drie maanden moet duren om met een passende oplossing voor de klant te komen. Als een klant aan Media Markt een verplichting à raison de €429 zouden hebben, zouden ze ook geen genoegen nemen als de klant zou zeggen “ja, hoor eens, het zit vast in mijn systeem, dus u moet gewoon nog even rustig afwachten.” Toch?

Dus vroeg ik daar wat over door. Het was aan de man z’n stem te horen dat ‘ie verschrikkelijk baalde van het antwoord dat ‘ie me van zijn baas moest geven. Ik heb ‘m dus maar even verteld dat ik niet boos op hem was, en ook zijn avond niet wilde verzieken… maar dat ik wel boos was op de organisatie, en dat zijn baas wel iets meer dan één avond van de klant verziekt heeft.

Ik ben intussen in het stadium van een formele aansprakelijkheidsstelling middels een aangetekende brief, en het aanmelden van een Stekeligheid (we zijn per slot lid van de Consumentenbond).

Is er nog iemand die een goed advies voor me heeft? Graag delen…!

groet,

Peter

1 thought on “Media Markt: “we doen er alles aan!”

  1. Pingback: En Media Markt kwam in beweging! | Peter's blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *