Redneck sushi

Benodigdheden:

 • Sushi-mat
 • Oven of grill

Ingredienten

 • Bacon (100g)
 • Gehakt (250g)
 • Emmenthaler of cheddar (1 reepje)
 • Gefruite uitjes.
 • Barbecue rub (ca 4 tl)

OK, ik hoor je hier je wenkbrauwen fronsen. Deed ik ook.

Barbecue Rub bestaat uit: basterdsuiker, zout, paprikapoeder, zwarte peper, knoflookpoeder, uienpoeder en cayennepeper. Dat is nogal wat specerijen en geen kruiden… als je de basterdsuiker eraf laat en je voegt er oregano en tijm aan toe, dan heb je cajunkruiden. Daar  heb ik altijd een voorraadje van staan. Op twee en een halve theelepel cajunkruiden voeg ik dan anderhalve theelepel bruine basterdsuiker toe, en klaar is Peter.

Hieronder het recept van cajunkruiden:

 • 2 theelepels zout
 • 2 1/2 theelepel paprikapoeder
 • 2 theelepels knoflookpoeder
 • 1 theelepel gedroogde oregano
 • 1 theelepel cayennepeper
 • 1 theelepel zwarte peper
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 1 theelepel gedroogde tijm

Meng alle ingredienten en bewaar ze in een luchtdichte bak. Het blijft jaren goed.

OK, let’s get this show on the road.

Verwarm de oven voor op 180°C. Als je ze op de BBQ doet, ga je ze indirect verhitten.

Werk de BBQ rub door het gehakt.

Leg de repen bacon op de sushi-mat, in de richting waarin je het handeltje gaat oprollen. Spreid daarop een dunne laag (ca. 7 –10 mm dik) gehakt uit, houd aan de buiten-lengtekant (waar de rol afkomt) een stukje vrij. Leg aan de binnenkant (waar je straks begint met dichtrollen, over de hele breedte een staafje cheddar of emmenthaler, en rol de sushi-rol dicht.

Leg de rollen in de oven of op de grill – op 180°C in totaal 40 minuten*. Na een half uurtje de rollen coaten met je favoriete rode BBQ saus, en dan een minuut of vijf later nog een keer.

*) NB: Your Mileage May Vary. Al je rol wat dunner is, bijvoorbeeld, kan die 40 minuten best te lang uitpakken. De truc is dat je een kerntemperatuur van rond de 70 graden bereikt, dan weet je dat rundergehakt voldoende gegaard is. Ik doe dat met een kerntemperatuurmeter die Ikea verkoopt voor 9 luizige euros. Het is mogelijk om een slechtere investering te doen als je je vleesbereiding serieus neemt.
Ik stel de temperatuur in op 60 graden, en daarna breng ik een coating BBQ saus aan, wacht dan nog 5 minuten, en breng dan de tweede laag aan… en vijf minuten daarna verklaar ik het ding voor gaar. Winking smile

Bedek de rol met gefruite uitjes, snijd in sushi-porties, en dien op met barbecue-saus en iets lekkers zoetzuurs, of met een Griekse salade.

1 thought on “Redneck sushi

 1. Pendentes mas eᥙ era imaginando se você
  poderia escrever սm pouco maiѕ sobre este tópico ?
  Еu seria muitߋ grato se você poderia elaborar սm pouco mais .
  Muito obrigado!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *