The Empire Strikes Back–and misses

Okee dan.

Dinsdagochtend zat een KPN-monteur in zijn auto te denken “wat komt dat adres me bekend voor…”. Op dat adres gearriveerd schoot het hem te binnen “aha, daar heb ik gisteren een meting aan het IS/RA punt uitgevoerd. Waarom sturen ze me hiernaartoe? Daar moet een buitenmonteur aan gaan werken!”

Lang verhaal kort: die buitenmonteur was er donderdag. Sterker nog, het waren er twee. Eén van de twee deed wat nurks tegen mijn echtgenote… je zou haast gaan denken dat we hier geen Internet en telefonie mogen hebben. De ander was gelukkig wat vriendelijker.

Aan de overkant van de weg lag een las onder de grond die intussen al bekant dertig jaar oud was, en daar was al heel wat overheen geragd met vrachtwagens met melk en fruit, en het asfalt was ook al eens vervangen, dus ze dachten, laten we daar es naar kijken.

Lang verhaal kort: nadat ze die vervangen hadden, hadden wij helemaal niks meer: geen internet en geen telefoon.
En de buren ook niet.
Al met al zijn die twee heren van KPN Graaf van tien uur ‘s ochtends tot half vier ‘s middags bezig geweest om het weer terug aan de pruttel te krijgen.

Of het geholpen heeft? Tsja… we zullen het zien. In elk geval is onze downlink er niet mee opgeschoten. We hadden rond de 900 kbps voordat ze langskwamen; dat is op dit moment 674 Kbps, maar gisteren was het 544 Kpbs.

Laten we de DSLAM maar even de tijd geven om te stabiliseren… voor ons wordt het moment van de waterscheiding toch het moment dat we overgaan van ISDN naar PSTN. ADSL zou dan een stuk beter moeten gaan werken. Als het net zo goed wordt als bij de buuf, dan spring ik een gat in de lucht.

In de tussentijd ga ik maar gewoon verder aan mijn nieuwe logger. Dat wordt is nu al de mooiste logger die ik ooit gezien heb. Repository design pattern, Entity Framework 4 voor database logging,  en (ondanks het gebruik van System.Reflection om de calling assembly en de calling method te getten) toch retesnel. Nu alleen nog even wat instantiators erbij bedenken om de implementatie nog makkelijker te maken, en klaar is peter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *