The Fritzbox is alive

Dat viel nog alles mee. Aansluiten, verifiëren dat de DSL werkt, IP-adres en static routes wijzigen en klaar was Kees. Telefonie via het web interface in orde maken… zo, we kunnen ook weer bellen en gebeld worden. De acht jaar oude SpeedTouch en de twee achttien jaar oude ModuVoxen zijn opgeruimd.

Ik heb wel een vermoeden dat die ModuVoxen het nog gewoon zouden doen als de SpeedTouch allang gedesintegreerd is… de bouwkwaliteit van zo’n ouwe ModuVox doet denken aan de tijd dat KPN nog PTT heette.
Dat klopt ook wel, ontdekte ik na het intikken van de voorgaande zin, want op allebei die ModuVoxen staat gewoon PTT Telecom. Je gaat er bijna spijt van krijgen dat je er afscheid van neemt…

Ik moet me alleen nog even op de WiFi-configuratie en het uitdelen van IP-adressen door onze eigen DHCP-server in plaats van door de Fritzbox storten. Moet kunnen. Alleen staat die DHCP-server achter een router, en met DHCP over hops heb ik nog niet gespeeld. Dat is het volgende studie-project.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *